Когато за първи път
видях хоризонта,
той бе права черта -
а аз бях дете.
Когато осъзнах
хоризонта, той бе
вълниста крива,
а аз вече не бях дете.
Когато проумях
хоризонта, той бе
низ от върхове и черти -
а аз бях зряла жена.
Когато се уплаших
от хоризонта,
той отдавна
е бил илюзия...
© Анна Попова Всички права запазени
Поздрави!