28.03.2023 г., 18:53 ч.

Хоризонтът на огледалото 

  Поезия » Философска
591 1 3

Огледало, мой приятел верен,

никога не ми изневери.
Даже в ден пропит от облак черен,
с мен живота кратък сподели.

 

Винаги ме галеше с надежда,
не продаде вярност, слава, чест.
Сменяха се краски и одежда,
но не се прокрадна злобна вест.

 

Търсеше баланса на везната
и не даде време на гнева.
Винаги възраждаше жената
и закриляше с любов честта.

 

Изкатери билото на хълма
и прозря божествения знак.
Режисира безконечно филма
на жена с копнежи на хлапак.

 

Младостта с душата вечно спори,
а пък ти я носиш към предел.
Искам да отключиш в мен простори,
да приема съдбоносна цел!

© Наташа Басарова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??