31.01.2024 г., 7:57 ч.

Хотел за бегълци 

  Поезия » Любовна
133 3 4

ХОТЕЛ ЗА БЕГЪЛЦИ

 

... когато твоето такси

без мен из София отпраши,

и споменът за теб виси

над двете ни хотелски чаши,

додето тъпият бакшиш

си помпи с кеф километража,

а ти мечтаеш за Париж,

или за Питер – с „Ермитаж”-а,

и твоят мек „Couture” парфюм

под мене кърти дюшемето,

и – без да викам service room,

ми носи барманът кафето,

и – век лежи до заранта,

до пролетта са много ери! –

и твоя SMS чета

за стотен път – Zdravey, Valeriy,

и бдителният бодигард

слухти във кривата ключалка,

с теб бяхме адски секси арт! –

ти – влюбена, аз – откачалка,

дано и Третият петел

изкукурига най-накрая...

 

Светът да е красив хотел! –

за двама бегълци от Рая.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??