Мрачно небе, пусто сърце.
Стон подир стон се понасят в нощта.
Кръвожаден вампир броди по света.
Студено сърце, жестоко сърце.
Хората слепи живеят в лепкав мрак;
на зъбат господар кръвта си отдават пак.
Отчаяни в своето робство се лутат безспир,
но никой не смее да се опълчи на Господаря вампир.
Сал един отказа да наведе покорно глава
и храбро посрещна - очи във очи - смъртта.
Сега желязна верига скелетът му държи -
за назидание на милионите овчи души.
Но викът на храбреца още в умовете кънти:
"Племе заспало, от сън робски се събуди!
Нека всеки от оковите се освободи
и на вампира тиранията кървава се опълчи!"
Е, стадото се уплаши от тази нечувана смелост
и бързо предаде храбреца.
А вампирът, побеснял от тая дързост,
зверски прекъсна му живеца.
© Ваня Христова Всички права запазени
Поздрав!