18.09.2011 г., 0:23 ч.

Храмът на живота 

  Поезия » Философска
464 0 3

                ХРАМЪТ НА ЖИВОТА

 

     Животът е един извечен Храм,

                              във който всеки влиза...

     Запалва своята  свещица,

                               гори, догаря и излиза.

     Остават вечни само страстите

                                                     човешки.

     Ония, дивите!

     И спомените смътни за  Човека,

                                   останали у живите...

     Поклоннико смирен,

                              тихо влязъл в Храма,

     застанал на Владиката до Трона!

     По Пътя за Голгота, Синът Божи

                 не е носил на главата

                          Патриаршеска Корона!

     И не е проповядвал Божия Закон,

                        възкачен на пищен

                                             златен Трон!

     Преминал е по Via dolorosa

                                         Божият Агнец,

     със Кръста си на рамо,

                   увенчан със Трънен венец...

 

 

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??