30.12.2023 г., 17:43 ч.

Храмът на Поезията 

  Поезия
197 6 2

ХРАМЪТ НА ПОЕЗИЯТА

 

… дали защото Господ ме наказа да мина през света – един добряк,

не знам какво е завист, мъст, омраза? – трептулка в мен светулчица по мрак,

пред мравката разстелих магистрали, на птиците отворих топъл юг,

Жена, дете – и книжица погалих! – не стиснах пръсти ни веднъж в юмрук,

не седнах ни веднъж да ям с мръсници и пастрих чист коматеца си хляб –

 

останаха ми шепа-две трошици, за вас съм ги нарекъл – сам и слаб!

Живях красиво – Бог ми е свидетел! – че пътем сторвах само добрини,

и днес – към своя светъл край закретал, провождам с Обич сетните си дни,

и – жив, във целия световен ужас! – на стих и песен цял ще се раздам.

Във Храма на Поезията служа – най-светлият от всички! – Божий храм.

 

30 декемврий 2023 г.

гр. Варна, 13, 25 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??