Умнотиите привършват се.
Глупостта е пак на мода.
Простотии куп извършват се.
Изоставаме с разплода.
Днес сред бедните най-гладни сме,
но на гол тумбак с пищови.
За пари и служби жадни сме –
за възход не сме готови.
И се питаме, пък знаем
кой краде и кой дои ни.
Храним куче, да ни лае –
вече двадесет години.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени