Ще си носим като Него докрай кръста!
Труден, тежък е пътят към спасението!
Но Той ни го показа тогава и възкръсна,
делата ни имат ли от Него одобрението!?
Обичаме ли ближния ни като нас!?
Помагаме ли ние на други в нужда,
за да ни помогнат и те в тежък час,
или добродетелта за нас е чужда!?
Живеем в страдание и бедност,
но в доброто да се вярва трябва,
да проявяваме и ние човечност
и души на закрила ще се радват!
© Георги Всички права запазени