15.11.2022 г., 11:38 ч.  

Хронология на войната 

  Поезия
456 1 0

Нямам друга гледна точка

за съседната война;

Кремъл - драмата започна 

февруари, през нощта!

 

Путин, тръгна да превзема

украинските земи!

Бе му нужно три дни време,

той, Зеленски да смени.

 

Но, не знам какво се случи

със съветската войска.

С предводител - не сполучи,

настъплението спря!

 

Взе да включва даже заден

в Киев, Харков и Лиман.

В битките, солдатът гладен

взе да дава рандеман!

 

И Путин, викна новобранци:

триста хиляди на брой!

Всички - вярващи поганци

ги събра в неравен строй!

 

Прати ги - да го спасяват

край горещия Херсон.

Взе  -  на тях да се надява,

че ще яхне пак бял кон!

 

Но, събраните пълчища,

с доста водка - във кръвта,

май не ставаха за нищо,

бяха пушечни меса!

 

Взеха заднешком да плуват

към тръстиките на Дон.

Без, и грам да се вълнуват,

те предадоха Херсон!

 

И сега… аз чакам драма

в кремълските брегове;

Кой - за “славната” измяна

много бой ще отнесе?

 

 

Юри

Йовев

Ноември

2022 г.

 

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??