24.07.2007 г., 11:46 ч.

Хръц (Право Огледало) 

  Поезия
722 0 6

Моля Хората с нежен слух да пропускат написаното в скоби.
След 22 години Море, предшествани от 5 - казарма,
съдържанието там набъбва драстично.
Sorry.

Хръц

…Как исках да съм най-голям!
Космонавт дори да стана.
Да мога всичко! И да знам!
Да имам и целувката на Ана.

Вярвах, че далеч, напред -
тъй както татко ми редеше -
се стига с много труд. Навред,
кой както свари ме (.....) .

Чест, Родина и Другар -
красиви думи, хвърковати,
за болна душа бяха цяр.
За делничния хляб - нитрати.
*
Е, станах вече Не-голям.
Моряк отколешен съм, Брате.
Все тъй честен, все тъй прям -
по Неуспешен съм. (Е(г)ати).
*
Не искам да съм най-голям.
Не съм ли си добре в средата?
И по-нечестен, по-непрям
вървя, преборвайки Средата.

Вървя... и чувам: Хръц!
Илюзиите хрускат под петата...

14 Септември 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??