хубаво е че вали
и по стените на къщите остават само погледи
в които червилото ми е
следата която рисува първото сигурно нещо
и
луните
които те устройват тъжно
хубаво е че вали
и по стените на прозорците остават само струйки
в които пръстите на ръцете ми са
следата която топли първото сигурно нещо
и
ладии
които те отнасят тъжно
хубаво е че вали
и по стените на сърцето остават само тонове
в които очите ми са
следата която тръгва и първото сигурно нещо
и
линии
които те чертаят тъжно
всяка Венеция започва на ъгъл в който ме искаш
© Зорница Николова Всички права запазени