9.10.2016 г., 16:51 ч.

Художникът, който рисува ветрове 

  Поезия » Друга
319 0 0

ХУДОЖНИКЪТ, КОЙТО РИСУВА ВЕТРОВЕ 


Р.Чакърова 

 

Красиво е... В златисто до червено... 
Като в богата есенна палитра. 
Художникът дали е влюбен в мене? 
Ще пратя сиво гълъбче - да го попита. 


Какво?  Какво ти каза?... Отговори ли? 
Видя ли го?  Рисуваше ли още? 
Какво рисуваше? Цветята или хората? 
Или безсънието в свойте тихи нощи? 


И кой е той? Познат или далечен? 
От другаде или е от Земята? 
Той знае ли, че аз съм се обрекла 
единствено на моя нежен вятър? 


Картината е чудна. Ще я гледам... 
Защото се познах отчасти в нея -
принцесата, по настоящем бедна, 
и някаква позастаряла фея,


забравила магията как става -
как се прогонват слепи страхове... 


Художникът си заслужава -
умее да рисува ветрове... 

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??