19.07.2009 г., 19:06 ч.

Хвърчило, надписано с мечти 

  Поезия » Гражданска
1661 0 14

Хвърчило, надписано с мечти



Направих си хвърчило цветно

и пуснах го в небето да лети,

но преди това с големи букви

написах там аз моите мечти...

 

На него пише: „Искам да живея

в свят, изпълнен с радост и любов,

свят без обиди и интриги плоски,

а вместо тях да чувам благослов!

 

Искам вече, вънка щом изляза,

да срещам хора със усмихнати лица

и вместо „майната” цветущо да се лее –

„Здравей, приятелю!” и радостни сърца!”

 

Небето днес е ясно, по поръчка,

хвърчилото се вижда отдалече

и се надявам моите мечти човешки

прочетени да са, и да се сбъднат вече!

 

 

 

 


© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??