Изстържи ме!
До болка ме изстръжи!
Без причина!
Направи си труда!
Като ябълка
разполви ме
-и ме скрий във пръстта
да не съхна!
Във препълнените
мази,
сити плъхове
да ме пазят
мушни ме,
изгний ме
и кората ми
обели!
Но спаси ме!
© Павлина Гатева Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите »