7.03.2018 г., 9:55 ч.

И днес е 3-ти март 

  Поезия » Гражданска
341 3 3

Стани бе, народе!
Слепците те водят!
Изгрей и извикай!
Запей и не питай!
Кърви ли душата?
Скърбят ли децата?
Ругаят земята!
Треперят сърцата!
Защото ни мамят!
Така е угодно!
А ние ги храним!
Живеят свободно!
Виреят и пият!
Пилеят и бият!
Жена изнасилват!
В съда ги помилват!
Крадат и нападат!
Гърмим, но не падат!
На битка прилича!
Но помощ не тича!
И пътят е стръмен!
А делникът – тъмен!
Един в политика!
Търпѝ си ритника!
Красиви вратлета!
Кордон беемвета!
България плаче,
за смели юнаци!
За нежни девойки!
А не кухи бройки!
За снажни герои!
За мои и твои...

Ядат ни чакали...
Нима сме заспали?
Убива ни плява!
Без име – държава!

България пада...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??