6.12.2019 г., 6:05 ч.

*** ("И ето...") 

  Поезия » Философска, Друга
1043 0 0

И ето – тръгват птиците към юга.

Прелитат над морета, над Сахара.

Далече е. А те, родени тука,

не ползват джипиеси или карти.

 

И все пак разпознават безпогрешно

къде е пътят им към Сейнт Лусия[1].

Родени тук, копнеят го уверено,

преди да видят. И дано достигнат!

 

И ето – през живота си сме тръгнали.

Прелитаме морета и пустини.

И тясно е; съдбите тичат пъргаво,

но вътре в нас Пътеводител има.

 

Къде домът ни е, да разпознаем

дали ще сме съгласни или честни?

Родени тук, дали за там мечтаем?

Дано достигнем истина и вечност.

 


[1] Сейнт Лусия в Южна Африка.

© Ивелина Стойкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??