16.10.2009 г., 21:29 ч.

И какво? 

  Поезия
628 0 7

И какво, ако дъжд над земята

се излива и вън е мъгла?

Аз не жаля за минало лято,

а очаквам с любов пролетта.

 

И какво, ако слънцето бледо

днес не топли и хапе студа?

Ще намеря у себе си нежност

и света си ще стопля сама.

 

И какво, че на ада в казана

като грешник прокълнат горя?

Падах толкова пъти - ще стана.

Имам силата пак да вървя.

 

И какво, че понякога губя,

че боли и от болка греша?

След житейските удари груби

не посипвам коси с пепелта

 

от угаснало, старо огнище

и не плача - изправям глава.

Вече знам - не превзема се  с нищо,

чак до гроб, крепостта на духа.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??