17.01.2006 г., 9:24 ч.

И когато слънцето залезе  

  Поезия
1195 0 0
И когато слънцето залезе
нека снегът започне да вали,
да покрие и изчисти мръсотията по града,
оставена от всичките зли и лицемерни хора
стъпили и опорочили чистата напръхнала от студа земя.
А те ужасните, стъпвайки по нея
я позорят и грозят.
И нека снегът започне да вали,
да утеши мъката на всичките сираци,
които без родители сами
живота са си хванали в ръце
и са го разбрали много по отрано
колко груб и колко нежен,
колко злочестен и колко несправедлив е той.
И нека снегът започне да вали,
и снежинките леки и студени
да падат по лицата на влюбените хора,
които миг не чакат да допрат
горещи устни в сладостна омая,
да забравят лошия отминал ден
с множеството оставени следи
от уморените да живеят хора,
да забравят бедните сираци,
които първи срещнали живота,
продължават да живеят.
А само нежните снежинки да се стапят,
падайки върху сгорещените тела,
и тогава нека сладката магия
се разпръсне по света
и само тя да изчисти и ободри
децата на земята,
злите хора,
сираците нещастнил
И нека снегът започне да вали...

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??