31.07.2008 г., 6:31 ч.

И пак... опитах 

  Поезия » Любовна
618 0 2
Отново присядам на масата голяма,
пред мен отново - молив и бели листа,
теми за стих имам много,
но от всичките - коя да избера.


С която и да почна, със сигурност зная,
отново пропуските ще бъдат безброй,
но какво от туй, все пак ще призная -
душата си лея, описвам живота свой.


Любимата ми тема е за нея - Любовта,
вълшебница прекрасна с нежна душа,
но не винаги е безгрешна и свята,
често даряваща мъка и тъга.


Душите човешки събира в едно,
пренася ги в приказки безкрайни,
но между розите в нейния път,
има и тръни с бодли потайни.


Опитах! Едва ли се получи отново,
но чувствам, че в гърдите ми пищи
онзи глас, който напира и моли
да излея в стих всички мои радости и неволи.

-----------------------------------------

© Христина Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??