6.01.2021 г., 9:59 ч.

И пламък съм, и леден къс... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
719 0 4

И пламък съм, и леден къс...

Това ще съм, в което ти

превърнеш ме магично със

безгласие или с мечти.

 

Нечувайки те, тишината

студена е и тежък мраз

в тъга заключва ми душата,

в безтебие замръзвам аз.

 

А чуя ли те, запламтява

сърцето, поривът гори.

Ледът самотен се стопява

от твоите слова добри.

 

Мълчанието ти е зима.

Гласът ти - приказка любима.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??