13.02.2010 г., 16:02 ч.

И рече Бог: "Бъди жена!" 

  Поезия » Любовна
602 0 7

 

И РЕЧЕ БОГ

 

И рече Бог: "Бъди жена!

Бъди небесна светлина!

И дай частица на Адам

от своя животворен плам!

 

Бъди му ярката Зорница!

Бъди му песента на птица!

Бъди му дивната наслада,

вълшебно биле и отрада!

 

Бъди уханен, жив нектар,

на чувствата му свят олтар!

Бъди любовната му страст,

най-сладката за него власт!

 

Бъди му дом и топлина,

надежден път и бъднина!

Бъди му хляб и благодат,

усмивката на този свят!

 

"О, Господи!

Щом всичко туй е за Адам

и всичко трябва да му дам,

какво тогаз ще имам аз!" -

изрече плахо тя на глас.

 

И рече Бог:

"На теб оставям Любовта,

че тя е всичко на света!"

 

 

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??