15.10.2007 г., 10:24 ч.

И се раждат звезди 

  Поезия
917 0 37
  

        
                       Тихо се стеле тъгата в душите ни,
                       предзимно студено е, попари слана,
                       някой убива невинни врабчета,
                       умират в небето звезда след звезда.

                       Тъжно в здрача на късната вечер
                       някъде пее за последно щурче
                       и в самотната си есенна песен,
                       то плаче за всяко убито врабче.

                       И дочул Бог за щурчова жалба,
                       от щурчето сбира сълза след сълза,
                       в небето отново със обич ги връща
                       и раждат се пак звезда след звезда.

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??