15.11.2009 г., 10:58 ч.

И се събудих 

  Поезия
497 0 4

И се събудих

В приятното и топло

Мърморене на невидими птици

Сънувах

Че съм нов

И че съм измислен

Но...

 

Отворих очите си

И видях набъбналия страх в твоите

Прегърнах те утешително

Но ти се беше затворила в себе си

 

И сега те гледам

Как болезнено се опитваш да ми кажеш

Нещо

И не ми остава време да подремна

За да не изпусна нещо важно

И...

 

Докога ще е така

 

 * * *

 

Събудих се

И се усмихнах под

Мърморенето на красиви птици

Сънувах

Че се обичаме отново

И че си приличаме

Но...

 

Теб те нямаше

И аз бях твърде стар за да ми пука

 

Прощавам ти

Дано да не е твърде късно

 

14 ноември 2009 г.

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??