И СИЛНИТЕ МЪЖЕ ПЛАЧАТ!
Да вярно е, че плачат, дори и много силните м ъ ж е!
Не знае човек съдбата ,кога и до къде ще го доведе.
Преодолява, стиска зъби, понякога дори театър играе,
заспива просълзен, става възмутен – само той си знае.
"Какво става, къде си, приятелю? Напоследък не те виждам?"
"Благодаря, добре съм" - а вътрешно благородно му завиждам.
Вън от моя свят, всъщност, ежедневието нормално си протича.
Излизам, а не виждам, говоря ли, сълза от сърцето се стича!
Напоследък започнах сам със себе си да говоря,
опитвам отново тайната на своя си живот да отворя.
Чувствам, че мога, искам приживе и трябва да успея!
Напразно! Пак не успявам, чакайте вино да си долея!
Казват, че човек от своите таланти и сили сам успявал,
натъкнах се на „ ВЕРСИЯ ”, за която и не съм се надявал,
идва там от отгоре, запечатва те и „с к о в а н” ти оставаш,
едничко остава, насаме мълчаливо да се молиш и надяваш!
Marcello Terezios
26.12.2004г.
Виена
© Маестро Митко Хаджиев Всички права запазени