9.12.2016 г., 23:01 ч.

И смелите 

  Поезия » Философска
1087 1 5

 

 

Дори най-смелите отричат
дълго пазена мечта.
И най-смелите се свличат
в нозете грозни на страха.

 

Дори най-смелите осъмват
сами с изплакани очи.
И най-смелите замлъкват
пред неправда и лъжи.

 

Дори най-смелите изгубват
посока към приятел скъп.
И най-смелите се уморяват
да тичат след обърнат гръб.

 

Дори най-смелите престават
да пилеят сили в битка.
И най-смелите се скриват
свили своя свят в черупка.

 

Дори най-смелите отглеждат
ранимо и добро сърце.
И най-смелите се спъват
и кървят с треперещи ръце...

 

ноември 2016 Румяна Славова

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Руми,Веси,Василка,Стойчо,благодаря ви,че се отбихте и оценихте
  • Румяна,мъдростта трудно си намира път,но ти вече си разбрала това.Приятелски поздрав за творбата!
  • Страдат и плачат, като всички хора. Харесах!
  • Съгласна съм. Харесах!
  • Така е, Руми, дори и най-смелите изпитват чувства и имат сърца! Поздрав!
Предложения
: ??:??