30.10.2022 г., 11:37 ч.

И така 

  Поезия » Друга
177 6 8

Тръгнал щурчо за вода

и си свиркал ей така,

но отсреща сякаш, че

чул той плачещо гласче.

Поогледал се, видял,

този трън е нацъфтял,

на едната му вършинка,

плачела една калинка

и крилцето си държи,

явно много я боли.

Ти, калинке, не плачи,

знаеш мравката, нали,

има личен мравуняк

и лекува, хрема, крак,

трънче вади, главобол,

счупен нокът, зъбобол

само малко потърпи

и прегърнал я, дори

бързо взел е на ръце

мъничкото й телце.

Мравката ще е добре

да те види, разбере

що за болка е това,

от къде ли идва тя.

Щурчо, моля те, поспри,

не разбираш май, нали,

ще го кажа аз направо,

мен крилцето ми е здраво,

но сърцето ми усеща,

топлата ти кръв гореща,

не разбираш, щурчо ти,

каза и се изчерви.

 

От тогава досега,

всички знаят за това,

щом калинка долети,

щурчо ще се появи.

 

© toti Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??