8.12.2014 г., 17:21 ч.

И той се влюби… 

  Поезия
609 0 6

Мъж неустоим,

със строги скули,

планински исполин

е този връх -

с набраздено

от мъдрост чело

и с осанка горда.

Отдалече личи

високото му потекло.

Но и той се влюби…

в младата зора

и направо полудя!

Едва пукна утринта –

промени суровия си вид,

целият поруменя,

че любимата своя съзря.

Затанцуваха орлите,

понесли любовта на крила,

а Орфей прочувствено запя.

Забулена в мъглата на безкрая,

там някъде – във вечността,

все лее му се песента…

 

 

Благодаря на Плами за идеята, чиито извор е нейната фотография:

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=334619

 

 

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??