16.02.2012 г., 20:28 ч.

И трите... 

  Поезия » Хумористична
1272 0 8

(из цикъла "Вицове в рими")


Преди години в село Криви брег
живееше поп Геро. Бе наел
той Пенчо за ратай – голям зевзек,
отракан момък, хитър и умел.

Прочул се беше попът със това,
че имаше три щерки, над които
неспирно бдеше. Не веднъж гнева
на дядо поп изпитваха момците,

опитали до тях да се докопат.
Опитваше и Пенчо, за което
най-често получаваше от попа
ритници и шамари по лицето.

Така се случи, че веднъж, когато
работеше в градината поп Геро,
три вили му потрябваха и прати
ратая да ги вземе от килера.

Но вместо към килера, се завтече
героят наш при трите дъщери.
Във стаята им вмъкна се и рече;
„Момичета, баща ви каза: три

момета имам аз, върви и трите
да ги опънеш както му е ред!”
„Как тъй и трите? – вкупом дъщерите
попитаха – Не вярваме!” „Добре –

отвърна Пенчо – Слушайте!” Отвори
прозореца и викна: „Дядо попе,
и трите ли?” А попът отговори:
„И трите… бързо, че ще има сопа…”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??