23.12.2007 г., 8:55 ч.

И Тя дойде... 

  Поезия
851 0 3
Погледнах... и видях я,
подпряла се на студената стена,
стои облечена в черно
и чака поредната душа.

Очите й - две огнени кълбета,
от устата й излиза хлад,
в косите вплела диадема -
черна съскаща змия.

В ръката си - държи косата,
а в другата бездънната торба.
Там стои и чака,
чака последната въздишка на нощта.

Аз дълго гледах я,
а тя ми се усмихваше -
изгнили зъбите бяха в нейната уста...
И през усмивка тя прошепваше:
"За теб дошла съм, за твоята душа!"

Последен дъх... и всичко си отиде...
Смъртта прие ме сред своите деца...

© Росица Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Защото това е част от живота и колкото и да не ни се иска, рано или късно идва и при нас...
  • Много хубав стих, но защо за това... !!!
    Поздравления!!!
  • защо? защо си толкова добра да я приемаш!
    Веднага да я изгониш! със усмивка и жажда за живот.
    с много обич за теб, усмихни се, мила, Росица.
Предложения
: ??:??