10.01.2021 г., 23:35 ч.

И в ада ще обичам с плам 

  Поезия » Любовна, Строги форми
490 0 2

Стрели във мен изстреля - сто -

безспирно Ерос с луд копнеж

и моето сърце... о, то

прилича днес на таралеж.

 

Попитах го: " Защо, кажи,

опразни целия колчан?

От обич толкова тежи,

с какво заслужих тази дан?

 

А той отвърна ми през смях:

" Поиска истинска любов

и тя е всичко - радост, грях

и болка още в път суров! "

 

Наказан ли съм аз, не знам.

И в ада ще обичам с плам.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??