7.12.2021 г., 0:20 ч.

И в ново лято ти ще си до мен 

  Поезия » Любовна
1207 6 38

И заваля снегът сега, и трупа

охотно зимната си белота,

а споменът за теб не е в хралупа

и не сънува тиха празнота.

Живее в моя свят една мечта

и няма да я спре сезон студен,

защото аз жадувам от гръдта

    и лятото, и ти сте още в мен.

 

Не мога слънцето си да разлюбя

изгряващо за златните жита.

Зелените поля не ще изгубя

и свежо ароматните цветя.

Надеждата си пазя с мисълта,

че фениксът ще бъде възроден

от топъл дух и пак след пролетта

    във ново лято ти ще си до мен.

 

Самотен днес съм скитник- бард и хрупа

под стъпките ми сняг на горестта.

На пиршества не бях, не пях и в трупа,

а само с теб, жената с нежността.

Ти моя си най- светла красота,

небесният ми ангел вдъхновен.

Веднъж докоснала ме, все пламтя -

    и лятото, и ти сте още в мен.

 

След срещите раздели има, да.

Раздяла не приемам примирен.

Аз вярвам - ще се върнеш с любовта

    и в ново лято ти ще си до мен.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??