2.03.2021 г., 7:32 ч.

Иде пролетта 

  Поезия » Свободен стих
436 0 0

Сънувах дом и кокичета, 

в градината поникнали. 

Връщат се отлитналите птичета, 

от песните им вече сме отвикнали. 

 

Сънувах и една момиче, 

ухаеше на цветя, 

когато ходи я следва пролетта. 

 

Любимо време с ярко слънце,

горски минзухар, 

топят се снеговете,

лалета с цвят на нар. 

 

Къде цъфналата вишна, 

къде капчук, 

мразовити дни и нощи, 

вече са дотук. 

 

Идва тя, води я момиче, 

в косите здравец, с вълнено елече,

усмивка, свежест, мек гласец. 

Носи кошница със радост 

и малко пролетен дъждец. 

 

Здрав дух и вечна младост, 

реалност и мечта, 

с полъх на гора и сладост, 

при нас пристига пролетта.

© Фатиме Шахин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??