22.09.2019 г., 7:59 ч.

Идеалният мъж 

  Поезия » Гражданска
306 2 1

 

Търсиш мъж, който обича,
спокоен, тих, скромен и умен.
Твоите думи да не отрича,
да си живее живота, безшумен.

 

Никога вечер да не закъснява,
от вкъщи на работа, от там пак вкъщи.
Дори невинен, да се извинява,
ако случайно на теб се намръщи.

 

Този мъж, ти ще намериш,
пред телевизора, с вестник в ръка.
От скука и студ все ще трепериш,
той не ще ти даде любовта.

 

А аз съм далеч от мъжа идеален,
нито спокоен съм, нито пък умен.
Просто живея живота реален,
и те обичам като безумен.

 

 

Явор Перфанов
21.09.2019 г.
Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Точно, вярно и добре написано поетично слово. Поздравление за автора!
Предложения
: ??:??