Като пътник скиташ ожаднял,
поспри и пий водица чиста
от моето кладенче тъй бистро,
то дава сили и криле.
Но не прекалявай със запоя,
то тука в моя двор извира
и няма как да ти го дам,
защото то е моя свят честит.
А сега тръгни си, моля,
и повече не идвай тук.
Намери си друго изворче
на тебе сили да даде.
Ще искам прошка за това,
но от сърцето ми се къса
и тези искрени слова
за тебе пиша толкоз късно.
© Елена Всички права запазени
Чойбалсан, благодаря, че сте ме прочели отново !