1.12.2019 г., 21:46 ч.

Идва бялата магия 

  Поезия
525 2 4

 

Скри се Слънцето в шубрака

в пазвата на дрипавата есен.

Зимата отново ни очаква,

всичко ще е скрежна песен!

 

Земята снежно ще се прероди

във своята премяна бяла!

Коледен възторг ще зацари

в природата за обич зажадняла!

 

Луната в своя път незнаен,

в ръцете си със огнен сърп,

ще се облече в сияйно бяло

и ще се потопи във пух!

 

И снегът ще ни поръси с доброта,

ще бъдем част от зимната картина!

Потапяйки се в тази снежна красота,

студът ще стане май цигулка за мнозина!

 

Ще бъдем снежни, но горещи,

повити  в бяла пелена!

Ще газим в сребърната нежност,

потъваща в ръцете на брега.

 

Тъй под звуците на снежното белило,

в прегръдките на млечната мъгла,

четката на зимната императрица

ще се потопи в кристална белота!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Ангелче, че предизвиках снежен танц в душата ти!
  • Благодаря, Стойчо, Цвете! Да светли дните ви!
  • Красив лиричен пейзаж!
    Една неразгадаема еуфория витае сред белия снегопад...
    Поздравления за въображението,Лидия!
  • Снежна нежност! Обичам бялата магия! Красота е всяко редче, поздравявам те 🌹❄️❣️
Предложения
: ??:??