Поредната твоя премиерна нощ
пред мен падна с гръм и трясък,
аз запазих илюзорната си мощ
и продължихме в пустинния блясък.
И пак крачиш срещу, а не към мен,
мълча, когато наглостта ти срещна,
подминавам те в слънчевия ден,
а Дох Жуан си мисли, че съм лесна.
Въпросът ми е един и е елементарен:
Кога пред публиката ще спреш сълзи да лееш?
Поне веднъж в искреността бъди брутален,
но игри без маски се съмнявам, че владееш.
© Мариела Тороманска Всички права запазени