31.05.2013 г., 15:19 ч.

Игра на рими 

  Поезия » За деца
2794 0 8

*     *     *
Тъй ми казва кака Вярка:
"Всичко трябва да е с ..................

Гошо има навик лош -
кара я през куп за ...............

За всеки случай пък Драгоз
на всяка супа слага.....................

Дърветата недейте да сечете!
Ще ги познаете по ..............

Поучава умно госпожата:
"Къси са краката на .............

Някога ще разберем ли, брат -
кой е кум и кой е .........

Така ми казва кака:
"Не спори с ..................!"

Дано ни води към Доброто пътят -
макар че вълците водата ..............

*     *     *
В клас се хвали често Анка:
"Майка ми работи в .......................

Не остава по-назад Еленка:
"Мама е известна ............................

Ето, хвали се и Златка:
"Мама пък е ......................

Перчи се и Христофор:
"Татко пък е ............................

Срещу него виква Тони -
че баща му имал ........................

Гордо хвали се и Донка:
"Мама пък е  ..........................

Ето, перчи се и Петьо:
"Тате собственик е на .........................

Виква силно Панайот:
"Татко пък е ...........................

Марин Тачков
"Довиждане, училище", 2008 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??