14.06.2011 г., 20:42 ч.

Играта 

  Поезия » Философска
507 0 0

Всички ние сме в Играта.

До един я ний играем.

И на "ти" сме с правилата,

без дори това да знаем.

 

От отдавна сме играчи,

вътре сме, откак ни има.

За да станеме палачи

на съдба неоспорима.

 

Ние сме в игра жестока;

древна, твърда, но зелена.

В нас се крие надълбоко,

тя във нас е вкоренена.

 

Можем ние да се крием,

но Играта ни намира.

Можем нея да надвием,

тя обаче не умира.

 

Искаме да я спечелим,

искаме да сме велики.

Но със Нея ще намерим

наште образи безлики.

 

Ние всичко ще дадеме,

само за да победим.

Смело бутаме в джендема

този свят така любим.

 

Да, ще има големци

и ще има хора малки.

Да, ще има първенци - 

другите под тях са жалки.

 

Мислим, че сме над Играта,

че е подла и нехае;

другояче са нещата - 

всъщност тя със нас играе!

 

Ако в нея посветиш се,

някога ще се научиш;

че когато измориш се,

ти Играта ще загубиш.

© Сандостен Калций Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??