12.06.2018 г., 23:55 ч.  

Играя в пиеса 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
463 2 2

Денят е към края... На щанда пристигна

жена непозната... Случайно се спря.

Реших ѝ проблема със хубава книга...

С усмивка дари ме... и слънце изгря.

 

Съдба е да срещнеш жена поетеса.

От нейните думи да си поласкан...

Започваш играта във нова пиеса...

Пореден лиричен житейски роман.

 

А нощем, когато звъни телефона,

да тръпнеш, гадаеш в среднощния час...

И тихо нашепваш, като пред икона,

щом чуеш отсреща познатия глас...

 

Играта подпалва в теб гаснеща вяра.

Отново попадаш в пореден капан...

Любов ли е, що ли... но чувстваш пожара,

подхранил в сърцето заспалия блян!

 

С душа поетична, на разум подвластна,

тя има семейство, дечица и дом...

Ти имаш ли право на обич пристрастна,

във чуждата къща да влизаш със взлом?!

 

Приятелко мила, прости на човека

заблудите, дето към теб е таял!

И дръзнал да броди по чужда пътека...

Стани му ти муза, мечта, идеал!

 

20 ч., 5 февруари 2005

Редактирано: 12,30 ч., 11 юни 2018

("Повеите на любовта" - първа книга)

 

Иван Митов

 

 

 

 

 

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на Милко и Пепи за коментарите!
  • Обич, любов, увлечение - те не питат, просто се случват. Дори само муза да остане - тя те държи жив...Прочетох с удоволствие!
Предложения
: ??:??