26.10.2008 г., 20:52 ч.

Играят листенца... 

  Поезия » За деца
852 0 19

Листенцата падат -
по двечки, по трички,
листенца прелитат,
редят се в редички.

 

Листенца играят
на шах и на дама -
не губят, печелят си

сянката само.

 

За дни тротоарът
покрит със листа е,
които шушукат,
че есен дошла е.


Със пъстри пътечки
в безброй върволички
листенцата есен
водят при всички.

 

 

© Дора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??