3.04.2010 г., 16:39 ч.

Иисус Христос 

  Поезия » Философска
945 0 4

За Него много може да се каже...
Той вяра е, надежда и любов!
Месия на един народ (продажен)...
Кой не е чувал за Исус Христос?

Родил се във Витлеем, във сеното!
Заченат бил по Божи правила!
Със мисия - да възроди доброто!
В нощта блести Витлеемска звезда!

От словото - просветвало в душата!
Със вяра - болни люде изцерил!
Слепия - дарил отново с красотата!
Сакатият - по пътят продължил!

По стъпките му тръгнали малцина!
Със вярата вървели по света!
Ехтяло словото му, сякаш мандолина,
раздавала в живота красота!

Той имал дванадесет апостола и братя,
сред тях - един, живеещ във заблуда!
Краката миели му, после пиели водата,
но го предало маловерието на Юда!

Пилат осъдил го на смърт на кръста,
жестокостта му нямала предел!
На тридесет и три - възраст невръстна,
не стигнал той заветната си цел!

С ръждиви клинове жестоко заковали
ръцете и нозете му на кръст!
Слънцето се скрило! Буря се задала!
Нямало го мирисът на пръст!

Не казал дума, но за нас се молил -
за жалките, невярващи души!
Той Господ бил, но по земята ходел,
след три дни, казал, ще се прероди!

Възкръснал, пак дошъл е на земята,
че мисията несвършена била!
Обичал хората и вярвал в добротата,
затуй платил и своята цена!

На своите праведни апостоли явил се,
дошъл и на четиридесетия ден!
Извън града извел ги, сам разкрил се,
разказал им как бил възнаграден!

После на облак се понесъл в небесата,
издигнал се спокоен над света!
При Небесния отец отлитнала душата -
до Бог отдясно седнал след това!

От този ден насетне... все ни пази,
духът витае във всеки божи храм!
С молитва всеки идва, за да се покае
и опрощение ще намери там!

 

© Таня Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • познаваш добре библията възхитена съм
  • ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
    Светлина и любов!!!
    Весели празници!
  • ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! Нека светлината озари живота ти и мир да цари в сърцето ти!!! Нека сме по-добри един към друг и БОГ да ни благослови!!!
  • О, толкова е хубаво, Zizi!
    Толкова истинско!
    Поздравления!!!

    Весели празници!
Предложения
: ??:??