29.09.2021 г., 14:19 ч.

Или..? 

  Поезия
369 0 3


Ти ли счупи вярата в небето
и надеждата на кръст разпъна,
та подритваха ме боговете
като най - недостойната смъртна?

Или вече небето прелива
и място няма за повече грешници,
а вярата клета, сама си отива,
защото не знам да прощавам на себе си?

Ти ли стовари на моите плещи
всяка тревога, и мъка, и грях,
или сама се принесох във жертва
и се научих да дишам със страх?

Ти ли ми ориса път неизбродим
или той е суров по природа?
Ти ли жива болка ме роди
или просто такъв е животът?

© Бисерка Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??