19.08.2018 г., 22:35 ч.

Илюзия 

  Поезия
339 0 1

              ИЛЮЗИЯ?

 

Търсих те във дните си, с години,

взирах се във хиляди лица,

пътувах с облаците сини, 

надничах във безброй сърца.

 

Търсих те по плажове и гари

и в барове те чаках  до зори.

Завързвах запознанства нови,

                          връщах се към стари.

пребродих даже Тилилейските гори.

 

Напразно плащах чужди сметки,

за ресто,  греховете си броих

и скъсах толкова подметки,

но никъде не те открих.

 

Днес съм старец  побелял,

до мене е единствено жена ми,

за нея аз сълза не съм пролял,

а до леглото тя...

            в ръце държи дланта ми.

 

Аз търсих те ЛЮБОВ  къде ли не,

летях... и лазих на колене,

пребродих цялата земя,

... ТИ просто си била до мене!!!

 

Авт. Весо: 05.02.2018г.

заглавието е по идея на Анита Павлинова

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??