26.10.2018 г., 11:53 ч.

Илюзорна любов 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
669 1 8

Търся любов -
една порция дребна измислица,
която да прероди душата ми,
да гали сърцето
дори когато ръцете не се докосват,
да издържа на разстояние
и забързано ежедневие,
романтична
и забравена
някъде зад ъгъла на улицата,
такава,
която не започва
с един драснат ред "Как си?",
от онези,
родени на пътя
или в малко кафене с бисквитка,
в случаен поглед
и лека усмивка.

Търся любов
в паяжината на миналото,
скрита от света
на топло
в спомен.
 

© Християна Манева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??