2.05.2022 г., 22:45 ч.

Има ли скривалище от времето 

  Поезия
223 1 4

Такова място има ли, далечно,

където да се скрия аз от времето?

От прясно наваляла безчовечност,

от удари камшичести и стремето

на този пошъл свят, забравил добрина,

облечен в ненаситната си същност,

потънал в мрак – незнаещ що е светлина,

приветстващ материалната си плътност.

Ако такова място съществува,

то не е тук, сред тия земни страсти.

Но отвисоко всичко, знам, се чува –

на алчност стонът и на псевдощастие!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??