Погледни, човече, насред
изоставените и пусти полета!
Там, където някога труд е кипял,
там, където пот се е ляла
на нашите мили деди.
Неуморни като пчели,
те за залъка, денем и нощем
се трудиха на полето.
А трудът им се отблагодари жестоко,
взе им душата, живота дори.
А сега всичко е пустош,
чак е призрачно страшно.
А там на полето, няма жива душа,
няма ги белите кърпи,
нито пък прегърбените баби.
Тихо е в земята на дедите ни,
само лекият повей на вятъра,
едвам се долавя.
Забравихме миналото, а
то ни носи лек мирис на тъга...
© Bez ime Всички права запазени