Има винаги какво да раздам
зная, че има и смисъл,
всеки пътя избира си сам
направляван от своята мисъл.
Бог дава възможност на всеки
да твори, да гради, да печели
с цената на случки нелеки,
със прошка и тежки раздели.
Няма път без отдаване цяло,
няма радост без болка и грях,
всеки жест е за теб огледало
там виждаш и обич, и страх.
И съзнаваш защо съществуваш
в този свят от любов призован
и по пътя си с нея пътуваш,
със светлината до края огрян.
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени