19.12.2019 г., 10:27 ч.

Имах ли време, идват ледове 

  Поезия
792 4 7

Ще ме изкъпе есенния дъжд

и вятър бурен ще ме изсуши.

А сетне тънки люспици от ръж,

ще ме посипят в синкавите дни.

 

Дали прераждам се, какво живях –

във мигове се стапям наранени!?

Имах ли време, грабих ли, пилях?

Днес ледовете зъзнат по-студени.

 

Освободен от страстите – живот,

на вечността в очакване, не съм ли?

В костилката – зачатие на плод

се скрих, попил терзанията бъдни!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??