Дай ми широтата на поле,
разпиляло багрите си страстни.
Във магията от цветове –
искам те, над мене ти да властваш.
Дай ми висотата на небе –
нависоко може да се диша.
Отвори просторите за мен,
не издържам сред мъгла и киша!
Дай ми топлината на звезда,
(сам в студа мечтая за последно).
Ще те стигна … и ще изгоря,
ала имах сили да те следвам!
© Данаил Таков Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: