1.11.2019 г., 22:42 ч.

Имам работа 

  Поезия
737 5 14

Снощи легнах да поспя,

бързо грабна ме съня.

В хола сам съм и стоя,

имам перка на гърба.

 

Бързо литвам над града,

като птица съм, летя.

Имам работа сега,

да направя сто неща.

 

Да нахраня болно куче,

под дъжда лежи само.

Да приспя немирно внуче,

плаче, иска колело.

 

Стар бездомник да завия,

край ограда е заспал.

Десет котки да открия,

да им нося кашкавал.

 

Да даря усмивка нежна

на сирачета безброй.

Да погаля болен дядо,

да му дам за миг покой.

 

Да раздам на всички хора

радост, щастие, мечти.

Да науча всички хора,

как с доброто се лети.

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако имах перка на гърба, като Карлсон, накъде бих отлетял? »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??